Mini Daru Bérlés

A mini daruk az emelőgépek egy speciális fajtája. Sajátossága, hogy olyan helyeken is praktikusan elfér, ahol egy autódaru vagy egy toronydaru már nem. A mini darukat más néven pókdaruknak is nevezik, a pókok jellegzetes lábaival mutatott hasonlósága miatt.

A mini daruk viszonylag kis teherbírású eszközök, jellemzően néhány tonna emelésénél többre nem képesek. Gémhosszukat tekintve egészen széles skálán mozognak. A legkisebb mini daruk 5-6 méteres gémmel rendelkeznek, a nagyobb, robosztusabb darabok elérik a 20-25 méteres gémhosszat is, ami már egy autódaru paramétereivel vetekszik. Ahogy az autódaruk, a mini daruk is szerelhetők segédgémmel, amely ugyan a terhelhetőség csökkenését jelenti, de az alapgém meghosszabbítását jelentik.

 

A pók daruk felhasználási területei meglehetősen sokrétűek. Néhány példa a leggyakoribb esetekből:

  • nagyméretű üvegtáblák emelése,
  • gépek mozgatása épületeken belül,
  • építőanyagok emelése olyan területeken, ahova autódaruk nem férnek be,
  • építőanyagok mozgatása födémen talpalva, ami az autódaruk tömegét nem bírja el,
  • bontási munkálatoknál épületek tetejére talpalva bontási anyagok lejuttatása a talaj szintre.

A mini daruk főként nyugaton és a távol keleten elterjedt technológiának számító emelőgépek, azonban ezek a gépek is kezdenek teret hódítani hazánkban, a megnövekedettépítőipari igények kapcsán. A pók daruk másik kedvelt felhasználási területei a szerelő ipar és a modern filmgyártás.

Specifikácók:

URW-376

URW-547

URW-706