A daruzási folyamat Budapesten a következőképpen működik:

  1. Kapcsolatfelvétel a darus céggel: Először is, fel kell venni a kapcsolatot egy darus céggel, mint például a KOÓS-WÉBER Hungária Kft. Ezt megteheti telefonon: +36 30 332 2870, e-mailben: daru@koos-weber.hu vagy a cég weboldalán keresztül: https://koos-weber.hu/kapcsolat/
  2. Igények megbeszélése: Meg kell határozni a daruzási igényeket, beleértve a teher súlyát, méretét, a daru típusát és a munka helyszínét. A cég szakemberei segítenek kiválasztani a megfelelő darut.
  3. Időpont egyeztetése: Egyeztetni kell a daruzás időpontját a cég munkatársaival.
  4. Daru kiszállítása: A daru kiszállítása a munkahelyre történik a megbeszélt időpontban. A daru típusától függően a szállítás módja változhat:
  • Mobil daruk /Daruskocsi, Autódaru…/: A mobil darukat gyakran közvetlenül a helyszínre vezetik, anélkül, hogy szét kellene szerelni őket. Ezek a daruk gyorsan felállíthatók és használhatók, és számos projektben aktívan használják őket.
  • Toronydaruk: A toronydarukat gyakran magas épületek és felhőkarcolók építéséhez használják. Ha szükséges, a toronydaruk magukat is megmászhatják, hogy beállítsák a magasságukat. A toronydaruk méretének előnyei miatt a szállítás kihívást jelent. A toronydarut szét kell szerelni a szállításhoz, és újra össze kell szerelni az építkezési helyszínen.
  • Lánctalpas daruk: A lánctalpas darukat olyan területeken használják, ahol a terepviszonyok nehézkesek. Robusztus pályáik stabil alapot biztosítanak. A lánctalpas daruk szállítása a helyszínre és onnan el szokott lenni bonyolultabb a nagy méretük miatt. A darut kisebb részekre kell bontani, majd a helyszínen újra össze kell szerelni.
  1. Daru működtetése: A daru működtetése szakképzett operátorok által történik, akik biztonságosan és hatékonyan végzik el a daruzási munkálatokat.
  2. Daru elszállítása: Miután a munka befejeződött, a darut elszállítják a helyszínről.

Fontos megjegyezni, hogy a daruzási munkálatok során minden gépnek és berendezésnek meg kell felelnie az iparágban érvényes tanúsítványoknak. A daruzási munkálatok során a biztonsági előírásokat szigorúan be kell tartani. https://koos-weber.hu/rolunk/