Hosszúanyag szállítás

Mindenki látott már építkezést, de csak keveseknek jutott eszébe az a kérdés, hogy vajon hogyan került az építkezés helyszínére az a sok gép, meg a nagy méretű építési elemek. Ma már az épületek megépítéséhez extra hosszú beton gerendákat, illetve különböző elemeket használnak, amit előre gyártanak, és az építkezés helyszínére szállítanak. A hosszúanyag szállítás rengeteg előkészülettel jár, egy csomó biztonsági intézkedésnek kell megfelelni, mert ha nem az előírásoknak megfelelően rögzítik az elemeket, akkor az beláthatatlan következményeket vonhat maga után. Az anyagi károk mellett balesetet is okozhat, ha a szállítmány leesik az útra, hosszú időre felboríthatja a közlekedés rendjét, rosszabb emberek sérüléséhez is vezethet.

Kiknek szükséges a hosszúanyag szállítás?

Ez a szolgáltatás nem opció, hanem kötelező, abban az esetben, ha a lehetségesnél méretesebb vagy súlyosabb dolgokat kell szállítani. Ez általában az építőiparban fordul elő, mert a mai technológia lehetővé tesz azt, hogy bizonyos elemeket előre legyártanak, majd a helyszínre szállítják azokat. Ott daruk segítségével mozgatják, és építik bele az épületbe. Cégünk rendelkezik olyan széthúzható félpótkocsikkal, amelyek segítségével túlméretes vagy túlsúlyos tárgyak szállíthatók, és rendelkezésére állunk azoknak, akiknek nincs ilyen a birtokukban, mégis szükségük van rá. Nagy biztonsággal szállítjuk ezeket a nagy elemeket az ország bármely részébe.

Hogy néz ki egy félpótkocsi?

A félpótkocsi egy első tengely nélküli pótkocsi, melynek nagy részét egy vontatóegység, másik részét pedig a saját kerekei tartják meg. A félpótkocsikat August Fruehauf találta fel 1914-ben, vagyis már több mint száz éve létezik ez az eszköz, persze azóta különböző fejlesztéseken ment keresztül, de a hosszúanyag szállítás igénye már akkoriban is jelen volt. Azóta egyre többször van szükség ezekre a félpótkocsikra, melyek talán még népszerűbbek a pótkocsiknál, rugalmasságuk miatt, mert könnyen le-és felkapcsolhatók, ezen kívül könnyebb velük tolatni, manőverezni. A félpótkocsi feltalálása jelentős mérföldköve volt a szárazföldi szállítmányozásnak, hiszen jelentősen egyszerűbbé tette a túlméretes tárgyak szállítását. Többféle félpótkocsi létezik, különböző anyagok szállítására kifejlesztve. Folyamatosan történnek fejlesztések, mert egyre több igény jelentkezik ezekre a félpótkocsikra, ezekhez az igényekhez igazodva alakítanak ki újabb és újabb lehetőségeket és megoldásokat.

Milyen intézkedések szükségesek hosszúanyag szállítás estén?

Nagy figyelemre és szaktudásra van szükség ahhoz, hogy a túlméretes vagy túlsúlyos tárgyat felhelyezzük a pótkocsira, ezt speciális eszközök és daru segítségével végezzük. Sok ember tapasztalata és munkája szükséges ahhoz, hogy egy ilyen szállítmány épségben és biztonságban az adott helyszínre kerüljön. Gyakran előfordul az is, hogy ezeket a szállítmányokat csak éjszaka lehet elindítani, és kísérő, szakkísérő jelenléte szükséges, esetleg rendőri kíséretre is szükség lehet. Ilyenkor a rendőrautók körbe veszik a szállítmányt, és villogóval jelzik az autósoknak, hogy óvatosan közlekedjenek, mert az átlagosnál hosszabb vagy súlyosabb szállítmányt visznek.

Milyen tárgyakat lehet szállítani félpótkocsin?

Gyakorlatilag minden olyan tárgy szállítható, amit biztonsággal tudunk rögzíteni a félpótkocsira, ezek általában szilárd állapotúak, és nem tartalmaznak veszélyes anyagokat, azok más elbírálás alá esnek. Általában az építőiparban szükséges a hosszúanyag szállítás, mert ott vannak olyan építési elemek, melyek meghaladják az átlagos méretet akár hosszúság, akár súly szempontjából. Ilyenek lehetnek bizonyos rönkök, gerendák, csövek, de a hídépítésben is gyakran előfordulnak az átlagosnál hosszabb hídelemek, vagy a vasút építésénél is találkozhatunk hosszú építési elemekkel. Ezek szállítása a tulajdonunkban levő félpótkocsival lehetséges, és tapasztalt szakembereink gondoskodnak arról, hogy az adott tárgy vagy tárgyak biztonsággal eljussanak a kért helyszínre.

Miért minket válasszon?

Cégünk sok éve foglalkozik különböző munkagépekkel, darukkal, azok bérbeadásával, illetve szállításával. A legjobb szakemberekkel dolgozunk, olyan munka csapatot kovácsoltunk össze, ahol összehangoltan tudnak dolgozni, ahol már tudják egymás gondolatait is, és nyugodtan hívhatjuk őket a szakmában profiknak, a szó legnemesebb értelmében. Tisztában vagyunk azzal, hogy olyan szállítandó elemeket bíznak ránk, melyek értékesek és fontosak, ezért a hosszúanyag szállítás a legnagyobb odafigyeléssel történik, maximális hozzáértéssel. Ahhoz, hogy kiérdemeljük megrendelőink bizalmát, sok munka szükséges, és nap mint nap a legtöbbet kell letenni az asztalra. Mindig tartjuk az általunk meghatározott szintet, ami elég magasan van, és csak kitartó munkával tartható meg, ezért mi mindig a legjobb tudásunkat adjuk egy ilyen szállítás alkalmával, mert a mi sikerünk a megrendelő sikere, büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk egy projekt megvalósításának.

Mik a céljaink?

Elég nagy gépparkkal rendelkezünk, de tudjuk, hogy a technológia fejlődésével mindig újabb és újabb gépek jelennek meg, ezért folyamatosan fejlesztünk, fiatalítjuk gépeinket, a régiek, elavultak helyére mindig a legújabb modellek kerülnek. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy elavult berendezésekkel nehézkesebben lehet dolgozni, ezért nagy figyelmet fordítunk arra, hogy gépeink a legújabb technológiát képviseljék. A hosszúanyag szállítás egy fontos szolgáltatásunk, ezért azt szeretnénk, ha több félpótkocsit tudhatnánk magunkénak, hogy minél több igénynek meg tudjunk felelni. A gépek mellett fontos a szakembereink tapasztalata és tudása, mert csak így működhetünk megfelelően. Munkatársaink a legnagyobb tudással rendelkeznek e téren, és biztonsággal rájuk lehet bízni bármilyen túlméretes tárgy szállítását az előkészületektől a helyszínre szállításig. Munkánkkal szeretnénk minél több építkezés részesei lenni, legyen az toronydaru bérlés, gépszállítás, vagy hosszúanyag szállítás.

Szolgáltatásainkat ajánljuk minden olyan cégnek, akinek fontos a precíz, pontos munka és a megbízható partnerek, valamint a legújabb technológiának megfelelő munkaeszközök használata, illetve azoknak a helyszínre való szállítása.